Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"



Παρακαλούνται οι φιλόλογοι των Ημερησίων-Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων-ΕΠΑ.Λ. της ΠΕ Χαλκιδικής και οι διδάσκοντες το αντικείμενο της Τοπικής Ιστορίας στα Γυμνάσια της ΠΕ Χαλκιδικής να συμμετάσχουν στην ημερίδα που διοργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος των φιλολόγων, Μιχαήλ Γεωργιάδης, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Χαλκιδικής, με θέμα: «Η διδασκαλία της Τοπικής Ιστορίας».
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Πολυγύρου, την Πέμπτη 5-11-2015 και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
12.00 – 12.15: «Το θεσμικό πλαίσιο για τη διδασκαλία της Τοπικής Ιστορίας», Μιχάλης Γεωργιάδης (σχολικός σύμβουλος φιλολόγων)
12.15 – 12.45: «Η Διδασκαλία της Τοπικής Ιστορίας: Βασικές Μεθοδολογικές Αρχές», Δημήτρης Μαυροσκούφης (καθηγητής Τμήματος Φιλοσoφίας & Παιδαγωγικής, Φιλοσοφικής Σχολής, ΑΠΘ)
12.45 -13.15: «Σκέψεις για τη διδασκαλία της Τοπικής Ιστορίας στη Χαλκιδική», Ιωακείμ Παπάγγελος (Δρ. Αρχαιολογίας)
13.15 – 14.00: Συζήτηση με τους εισηγητές.
Οι ώρες που θα απασχοληθούν οι εκπαιδευτικοί θα είναι από τις 12.00 έως και  14.00.
Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές/τριες να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς στην παρακολούθηση της Ημερίδας κάνοντας, όπου χρειασθεί, τις κατάλληλες αλλαγές στο Πρόγραμμα, προκειμένου να μη χαθούν διδακτικές ώρες.
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Ημερίδα είναι προαιρετική και τυχόν μετακίνησή τους θα γίνει  χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

 Ο Σχολικός Σύμβουλος των Φιλολόγων ΠΕ Χαλκιδικής
 
Γεωργιάδης Μιχαήλ